CASA BLANCA


BROOKLYN, NEW YORK
SUMMER 2014

In the heat of the summer, my wife and I took on a gut-renovation of a 1-bedroom Co-op in the heart of Brooklyn's Clinton Hill. The project goal was to reconfigure a spatial imbalance between living and sleeping spaces: The oversized bedroom was cut in half to provide a dining space, while the existing 5x6 kitchen was relocated, providing a new flexible space, used as a nursery. 

The built-in Europly cabinetry throughout brings clever storage, while a concealed Murphy bed provides additional sleeping space for overnight guests. Additional doors were salvaged from a schoolhouse in Brooklyn. A painted oak floor and transom windows bring sun to all corners of the home. Custom radiator covers are inspired by Autocad hatching patterns while concealing the heat and air conditioning units. Exposed cement beams highlight the bones of the post-war building. 

Featured in New York Times

IMG_4026.JPG
203657116.jpg
203657122.jpg
1401745317.296760.IMG_3102.JPG
IMG_2595.JPG
IMG_3313.JPG
1401745317.997413.IMG_3099_1.jpg
IMG_0791.JPG
IMG_3463.JPG
IMG_1516.JPG
 
IMG_8444.JPG
IMG_3465 (1).JPG